Ongedocumenteerd op Stap

Op 2 september 2023 hebben we met ruim 130 deelnemers (ongedocumenteerde kinderen die afgelopen schooljaar hebben deelgenomen aan de weekendschool en hun ouders) een bezoek gebracht aan de Efteling, en met 50 andere deelnemers aan het Dolfinarium in Harderwijk.

Dit uitje was gericht op het doorbreken van sociaal isolement. Door zich met elkaar te verbinden en problemen met andere te delen, ontstaat er een ruimte waar mensen nieuwe kracht uit putten.

Veel van deze moeders die mee zijn gegaan voelen zich alleen, weten niet waar ze heen moeten. Dan is gehoord worden erg belangrijk, zeker omdat ze hier bijna niemand kennen. Inclusie is een centrale waarde van de Braziliaanse gemeenschap.

Voor kinderen is het heerlijk om op vakantie of een weekendje weg te gaan. Fijne, ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden maken. Toch zijn er veel ongedocumenteerde kinderen in Amsterdam die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen. Omdat er geen geld voor is. Juist deze kwetsbare kinderen verdienen ook een superleuke tijd en daarom organiseerden wij dit uitje naar de Efteling met deze kinderen en hun ouders.

Er zjn al weer plannen voor een uitje in de zomer van 2024. Dit keer willen we met 100 kinderen en ouders naar Linnaeushof in Heemstede en met 100 kinderen en ouders naar Familiepark Drievliet in Den Haag.

Dit project is mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers en de financiële steun van:

  • Stichting RCOAK
  • Haella Stichting
  • A.A.C. Lehmann Fonds