Vrijwilliger bij ons worden

Rondom de Klas zoekt vrijwilligers in Amsterdam die graag een aantal uur per week kinderen op basisscholen willen ondersteunen en helpen in de dagelijkse taken. Denk dan aan voorlezen, hulp bij taal of het organiseren van leuke activiteiten op de naschoolse opvang. Erg benieuwd naar Rondom de Klas en de scholen waar we mee samenwerken? Lees dan gauw verder!

Wie zijn wij?

Rondom de Klas is een vrijwilligersorganisatie die zich op kinderen richt die door omstandigheden kansarm zijn. Met steun aan hen én hun directe omgeving stelt Rondom de Klas ze in staat zichzelf beter te ontwikkelen. Zo bouwen ze meer zelfvertrouwen op, vergroten zij hun mogelijkheden en weten ze dat ze ertoe doen. Wij ondersteunen in totaal op drie basisscholen: school Elout, de Fiep Westendorp school en de Indische Buurtschool.

Samen met alle vrijwilligers, jong en oud, leveren wij maatwerk. Dit moet wel, want de achtergrond van de kinderen is heel divers. Het ene kind heeft behoefte aan een begrijpend woord, het andere aan een stimulerend rolmodel. Denk dan aan vrijwilligers die naast hun studie en (bij)baan een aantal uur in de week ondersteunen in bijvoorbeeld bijles Nederlands, muziek maken, koken, tuinieren of sport. Maar zo zijn er ook vrijwilligers die inmiddels met pensioen zijn en het nog steeds erg leuk vinden jonge kinderen wat bij te brengen. Rondom de Klas werkt samen met scholen en andere organisaties die zich richten op Amsterdamse jeugd en jongeren.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken naar vrijwilligers in alle leeftijdscategorieën die het erg leuk vinden wat bij te dragen aan het maatschappelijk belang van jonge kinderen. Er is iedere dag opnieuw genoeg te doen! Wij vinden het in ieder geval heel leuk als jij het volgende kan of meeneemt:

  • Een gezonde dosis vrolijkheid en gekte, je moet het natuurlijk wel leuk kunnen maken met de kinderen en je collega’s;
  • Je spreekt en schrijft de Nederlandse taal goed zodat je hier ook ondersteuning in kan bieden;
  • Je vindt het leuk om jonge basisschoolkinderen te ondersteunen en te begeleiden;
  • Je bent minimaal één keer per week beschikbaar voor ongeveer twee uur per week;
  • Verder vinden wij het belangrijk dat jij sociaal bent in de omgang en over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

**Onderaan de tekst vind je meer informatie over het type vrijwilligerswerk dat wij aanbieden per school.**

Wat krijg je daarvoor terug?

  • Je breidt je netwerk enorm uit; niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op professioneel vlak;
  • Een maandelijkse vrijwilligersbijdrage is bij ons bespreekbaar;
  • Je werkt aan je sociale - , communicatieve – en didactische vaardigheden;
  • Je doet ertoe voor de maatschappij!

Vrijwilliger worden?

Wil je meer weten over het worden van vrijwilliger bij Rondom de Klas? Stuur dan een mail naar info@rondomdeklas.nl. Je kunt uiteraard onze website bekijken op www.rondomdeklas.nl en het contactformulier invullen als je meer vragen hebt. Liever bellen? Dat mag naar 06-22574013!

Leesondersteuning Leertuin/Indische Buurtschool (aangepaste versie)

We zijn per direct op zoek naar iemand die het leuk zou vinden om aan een viertal kinderen leesondersteuning te bieden. Wij komen namelijk bij locatie de Leertuin, Generaal Vetterstraat 27a, vrijwilligers te kort. Onze vrijwilligers zijn aanwezig in de ochtend van 8.30 - 09.00 uur met groepjes van maximaal 2 kinderen.

Leesondersteuning Fiep

Voor onze samenwerking met de Fiep Westendorp School in Amsterdam Nieuw-West zijn we op zoek naar vrijwilligers die in het nieuwe schooljaar (september 2022) naschoolse leesondersteuning kunnen aanbieden. Als vrijwilliger heb je de kans om in groepjes van 4-5 kinderen interactief te werken aan de algemene woordenschat en taalvaardigheid.

Naschoolse Opvang Leertuin

Bij de Leertuin zijn we per direct op zoek naar vrijwilligers die kinderen willen begeleiden tijdens hun verblijf op de Naschoolse Activiteit. Op woensdag (12.00 -16.00 uur), donderdag en vrijdag (15.00 - 17.00 uur) bieden we educatieve opvang aan een wisselende groep kinderen nadat de school voor hen uit is. Onze activiteiten betreffen onder andere schaak-, teken- en vioollessen die aangeboden worden door vrijwillige docenten. Als begeleider draag je zorg voor de rest van de groep wanneer er geen specifieke activiteit plaatsvindt.